TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A tudományos vita és érvelés

: A tudományos vita és érvelés

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Korunk Tudománya

Terjedelem:

164 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630536404

tartalom:

A gondolkodás megismerés előtti és alatti folyamatától nagymértékben különbözik a feltárt igazságelemek utáni helyzet: amikor az a feladat, hogy a már történetileg rendezett ismeretek közé besoroljon, vagy régóta bevett igazságokat felváltson az új. A rendezett és hagyományos ismeretháttér megbontása az új ismeretek speciális érvrendszerbe sorolását követeli meg. Az érvelés tehát olyan logikai művelet, mely a különböző vélekedések, állítások, meggyőződések igazságértékét elemzi, rangsorolja és igazolja - természetesen az igazságok egy bizonyos halmazától determináltan, a kutatói attitűdtől befolyásoltan. E tevékenység a vita színterén és dramaturgiájával megy végbe. Egészséges, demokratikus közéleti viszonyok között a vita a legalkalmasabb módszer a versengő álláspontok tisztázására, az új tudományos eredmények elismertetésére. A szerző a leggyakoribb érvelési módok szemléletes bemutatásával segítséget nyújt a tudományos vitakultúra emeléséhez.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!