TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A tükör hátoldala

: A tükör hátoldala

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Cartaphilus Kiadó

Kategóriák:

Filozófia Pszichológia Zoológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

496 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639303003

tartalom:

"Ez a könyv először 1973-ban jelent meg: ugyanabban az évben, amikor Konrád Lorenz (1903-1989) Tinbergennel és Von Frisch-sel közösen megkapta a filozófiai és orvosi Nobel-dijat. Lorenz nemcsak orvos, pszichológus és etológus, hanem filozófus is volt: Königsbergben Immánuel Kant egykori tanszékének élén állott. A tükör hátoldalával, amely a szerény Kísérlet alcímet viseli, nem kevesebbre vállalkozott, mint az emberi megismerő apparátus természettudományos vizsgálatából adódó ismeretelméleti és etikai tanulságok levonására. Átfogó képet alkot a törzsfejlődés és az élő anyagban felhalmozódó információ összefüggéseiről - egyúttal rendkívüli mennyiségű és értékű szaktudományos ismeretet is közöl. Episztemológiai és morálfilozófia - sőt: esztétikai! - megállapításait nemritkán saját, önmagukban is jelentős filozófiai-biológiai és etológiai felfedezéseivel támasztja alá. Művében az emberi kultúra természettudományos igényű önvizsgálata mellett tesz hitet. A tükör hátoldala egyben mérföldköve is ennek a tulajdonképpen csak néhány évtizede kezdődött önvizsgálatnak, amelynek jelentőségét Lorenz az objektiváló természettudomány megszületéséhez hasonlítja."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!