TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A világ rendszeréről

: A világ rendszeréről

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Filozófia Fizika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

426 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632073797

tartalom:

A bevezetőben olvashatjuk: "E tárgyban már írtam egy könyvet, mégpedig olyan népszerű kifejtésben, hogy sokan megérthessék, azután azonban észbe vettem, hogy azok, akik nem kellőképpen járatosak az alapelvekben, nem tudják egykönnyen megítélni a következtetések szigorúságát, sem pedig félretenni előítéleteiket, melyekhez hosszú évek óta hozzászoktak; ezért hogy elejét vegyem a vitáknak, elhatároztam, hogy ama könyv lényegét (matematikai formában) tételekbe öntve adom elő, s agy csakis azok érthetik meg, akik kellő jártasságra tettek szert az első két könyvben kifejtett elvekben." Az alapelvek azóta már az általános műveltség részévé váltak, s az előítéletek, melyektől Newtonnak tartania kellett, réges-rég szertefoszlottak. A kifejtés népszerű volta a mai közönség számára csak előnyt jelent: a címadó könyvecske és a kötetben összegyűjtött többi írás a természettudományos képzettséggel nem rendelkező olvasónak is lehetővé teszi, hogy bepillantson a nagy tudós gondolatvilágába.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!