TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A XX. század politikai filozófiája

: A XX. század politikai filozófiája

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Pallas Stúdió

Kategóriák:

Filozófia Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

232 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639207373

tartalom:

"A XX. századot a tudományos felfedezések és a technikai újítások, a fejlődés évszázadának szokták nevezni. Ugyanakkor a két világháború, a fajelméletek és a történelmi haladás nevében elkövetett rendszeres népirtások, a modern zsarnokság különböző formáinak a tettei éles ellentétben álnak az emberi tudás fejlődésével. Politika és erkölcs konfliktusa a végsőkig kiéleződött. E jelenségek értelmezési igénye hozta el a politikai filozófia reneszánszát a század közepén. Figyelemre méltó életművek és iskolák születtek, hogy radikálisan újraértelmezzék az európai filozófiai, politikai és kulturális hagyományt. Ez a kötet arra vállalkozik, hogy a modernség fogalmára felfűzve több - ismeretelméleti és morális - oldalról bemutassa a politikai filozófia reneszánszát, beleértve az ellentmondásos magyar politikai filozófia megszületését."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!