TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Antikvitás és feudalizmus

: Antikvitás és feudalizmus

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Gazdaságtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

273 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Ez a kötet közvetlen folytatása a szerző1968-ban megjelent, „A társadalmi formák elméletéhez” c. tanulmányának. Az a termelési-tulajdoni alapformák strukturális bázisát és ezen alapuló dinamikáját vázolta fel, s alig érintette az egyik alapformából a másikba való történelmi átmenetek, valamint egy-egy alapforma konkrét totalitássá való kiteljesedésének problémáit. A folytatás elméletileg ezen a két ponton jelent továbbhaladást. „A polis eredete” c. tanulmány megkísérli kibogozni az antik forma keletkezésének legfontosabb szálait, „A feudalizmus alapvető szerkezete” pedig – minthogy a „germán forma” keletkezésének kérdése elméletileg nem támaszt különösebb nehézséget – a feudalizmus teljes kibontakozásának, beérésének döntő vonatkozásait. A szerző mindkét írását a kísérletsorozat folytatásának tartja, de semmiképpen sem befejezésének.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!