TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Antimachiavelli

: Antimachiavelli

Kiadás:

h. n., 1991

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

71 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963093521x

tartalom:

"A felvilágosodott abszolutizmus egyik legismertebb képviselője, Poroszország későbbi királya, még trónörökösként írta ezt a kis munkát, Machiavelli "A fejedelem" című művének cáfolatául. Frigyes a szerzőben és művében az általa mindenekfelett tisztelt felvilágosodás ősi ellenségét, tagadóját látja. Az éles, polemikus hang mellett azonban emelkedettség, pátosz és irónia is tetten érhető ebben az irodalmi és publicisztikai "miniremekben". A mű születése után nem sokkal, már Poroszország trónján ülve, Nagy Frigyes szinte pontosan abban a szellemben politizált, ahogy azt Machiavelli tanácsolta. Ennek fényében különösen érdekes megismerkedni azzal a képpel, melyet az itáliai szerzőről kialakított."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!