TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Az Abszolútum odisszeája a buddhizmusban

: Az Abszolútum odisszeája a buddhizmusban

Kiadás:

Pozsony, 2005

Kiadó:

Kalligram Könyv- és Lapkiadó Kft.

Kategóriák:

Filozófia Buddhizmus és keleti vallások

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

109 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

8071497304

tartalom:

"A buddhizmus az utóbbi fél évszázad során nagy népszerűségre tett szert a nyugati műveltségű világban. A hirtelen ránk zúdult irodalomáradat azonban nemcsak az információ gazdag tárháza, hanem egyúttal félreértések és konfúziók rejtett forrása is lehet. Ugyanis a buddhizmusnak - akár mint egésznek, akár egyes irányzatainak - gyakran egymással merőben ellentétes értelmezéseivel találkozunk. Ami az egyik fél számára negatív tartalmú, egy végső, abszolút valóság létét tagadó bölcseleti és a totális kialvást célzó megváltásrendszer, az a másiknak pozitív töltetű, egy végső, abszolút valóság létezését igenlő és végcélként az azzal való azonosulást hirdető misztikus vallás. Az olvasót ez elbizonytalaníthatja, és megnehezítheti számára a helyes megértést. Liptay Lothar vezérfonalat kíván adni az eligazodáshoz. Abból az alapelvből indul ki, hogy a sokrétű buddhizmust nem lehet globálisan, hanem csak egy-egy korszakán, illetve irányzatán belül minősíteni, végigvezeti olvasóját "a pozitív és a negatív elem (az Üresség és a teljesség, a Nihil és az Abszolútum) buddhizmuson belüli dinamikája fejlődéstörténeti útvonalának" fő állomásain. Külön érdekessége a könyvecskének a buddhizmus hua-yen nevet viselő irányzatáról szóló fejezet, mely irányzat világképét a szerző a modern fizikáéval állítja párhuzamba. Liptay Lothar tömör ismertetést nyújt a főbb buddhista irányzatokról, sok hasznos információt szolgáltatva rólunk."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!