TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Az alkotó gondolkodás. Bevezetés a gondolati dialógus logikájába

: Az alkotó gondolkodás. Bevezetés a gondolati dialógus logikájába

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

429 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632810414

tartalom:

"V. Sz. Bibler a szovjet filozófusoknak ahhoz az egyre növekvő táborához tartozik, amely tudatosan fordul szembe a dogmatikus gondolkodással, és igyekszik a régi előítéletektől mentesen feldolgozni a választott témát. Az utóbbi rendszerint már maga is a marxista filozófia valamilyen "fehér foltjával" kapcsolatos. Ebben a művében a nagy tájékozottságú szerző - akinek fontos hivatkozási alapjául szolgál Bahtyin és Lakatos Imre munkássága - azt az alapeszmét bontja ki, hogy az alkotó elméleti gondolkodás lényege a dialogika: a tudósnak önmagával, illetve a tudós-kollektíva tagjainak egymással és az előző nemzedékek gondolkodásmódjával folytatott párbeszéde, vitája. E vitának a szókratészi maieutikus, bábáskodó módszerrel kell elősegítenie az igazság felfedezését és megalkotását. Az így felépülő elméleti alkotást a szerző egybeveti a művészi alkotással, megállapítva a kettő szoros összefüggését. A gazdag logikai és tudománytörténeti anyagot feldolgozó munka keletkezésükben, mintegy forrongó állapotukban mutatja be a kifejtett gondolatokat."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!