TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Az elfelejtett reneszánsz

: Az elfelejtett reneszánsz

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

265 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637875646

tartalom:

˝Hanák Tibor nagy tekintélyű, széles látókörű és lebilincselő stílusú filozófiatörténész. Művei a marxista ideológia idején csak külföldön jelenhettek meg. A sokak által emlegetett, de sajnos kevéssé ismert könyve Az elfelejtett reneszánsz (Bern, 1981.) az egyetlen tárgyilagosan informáló, átfogó tanulmány századunk első felének filozófiai gondolkodásáról. Hanák Tibor a bölcselet olyan tájaira vezeti olvasóit, mely viszonylag későn bontakozott ugyan ki, de a századfordulót követően mintegy fél évszázadon át annál bővebben ontotta a rangos műveket, nemegyszer jelentős nemzetközi elismeréssel is. A nem marxista filozófia tehát virágzott, sorsa azonban a 40-es évek végétől a kényszerű feledés lett. A szerző legfőbb érdeme éppen az, hogy ezzel a folyamattal szembeszegülve pusztulásra szánt művek sorát menti meg. Feltárul előttünk a korábbi Magyarország filozófiai életének panorámája s közben - mintegy "mellékesen" - nemcsak az egyetemes filozófiatörténet problémáiból kapunk ízelítőt, hanem bepillanthatunk a filozófiára ható társtudományok - a lélektan és pszichoanalízis, a történelem- és társadalombölcselet, az etika és esztétika - megtermékenyítő magyarországi közegébe is. A kötet megjelenésével azt szeretnénk elérni, hogy immáron szélesebb körben ismertté, valóban közkinccsé váljék a szerző által talán mégis megmentett reneszánsz.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!