TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Az erkölcsi élet alapjai

: Az erkölcsi élet alapjai

Kiadás:

Róma, 1978

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Filozófia Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Teológiai Kiskönyvtár

Terjedelem:

145 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"E könyv szeretné az alapvető erkölcsi elvek rendszerét bemutatni. Leírja a főbb erkölcsi teóriákat, amelyeket a történelem folyamán moralisták kialakítottak, elemzi azok erős és gyönge pontjait, hogy az olvasó maga tudja eldönteni, melyik etikai rendszer a legmeggyőzőbb számára értelmileg. Habár majdnem minden rendszerben található valami vonás, amivel meg tudnánk egyezni, a szerző nem írja alá azt a pluralista elvet, hogy minden erkölcsi rendszer egyformán jó, és csak az a fontos, hogy következetesek legyünk erkölcsi elveink alkalmazásában. Ellenkezőleg, állást foglal a mellett, hogy van objektív jó és objektív rossz, és nem személyi tetszésünktől függ, hogy mit tartunk jónak vagy rossznak. Nagyon is fontos, hogy milyen erkölcsi rendszert követünk magán és közéletünkben. E könyv főcélja az, hogy megmutassa, hogy az erkölcs az emberi természeten alapul. Az emberi természet részleges tanulmányozása azonban nem része ennek az írásnak, mert azt egy külön tárgy, az ember filozófiája végzi. Célunk nem az volt, hogy eredeti etikai rendszert alakítsunk ki, hanem hogy érthető nyelven összefoglaljuk és kifejtsük a nagy moralistáknak azt a rendszerét, amely a természettörvény alapján áll."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!