TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Az ethikai determinismus elmélete

: Az ethikai determinismus elmélete

Kiadás:

Budapest, 1899

Kiadó:

Hornyánszky Viktor Császári és Királyi Udvari Könyvnyomdája

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

185 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Pauer Imre Rudolf (1845., Vác - 1930., Vác) filozófiai író, egyetemi tanár, az MTA tagja. Tanulmányait szülővárosában, majd Esztergomban, Pesten és külföldön végezte. 1860. október 1-én lép a Csornán a premontrei rendbe, 1867. szeptember 27-én szentelték fel. 1861-től tanít bölcselet-, mennyiség- és természettant, 1866-tól végzett tanár. 1868-tól igazgató a szombathelyi főgimnáziumban 1875-ig, azt követően a pozsonyi jogakadémia filozófiatanára 1886-ig. Tanulmányutakat tett nagy németországi egyetemeken, beutazta Európa nagy részét 1886-tól a budapesti egyetem rendkívüli-, 1889-től rendes tanára. 1894-től a közoktatási tanács tagja, 1898-tól miniszteri tanácsos. 1874 májusától az MTA levelező-, 1890 májusától rendes tagja, 1904-től az igazgatói tanács munkájában is részt vesz. Cikkei, tanulmányai jelentek meg iskolai és városi lapokban, a Magyar Philosophiai Szemlében, a Magyar Tanügyben, az Akadémiai Értesítőben, és az Atheneumban. Az Atheneum szerkesztője 1891-1914 között.

leírás:

Átkötött péládny.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!