TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Az idegen

: Az idegen

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Múlt és Jövő Lap- és Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Judaika Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

256 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638569735

tartalom:

˝Életem legdöntőbb élménye élménye a holocaust. Ez váltotta ki bennem az abszolútum igényét. A holocaustban, bár többször szemben álltam a halállal, mégsem a halál volt a számomra a legfontosabb élmény. Az abszolútum igénye nem a halálból, hanem az emberi gonoszság felismeréséből eredt. Itt az emberi gonoszsággal, mint olyannal állunk szemben. Egy irracionális eseménysorral, a szenvedésnek egy abszolút fokával, amelyet a köznapi nyelv nem tud leírni, és amelyből semmi más nem tud kivezetni, mint az abszolút megváltás ígérete... A modernitás az etnikai és vallási konfliktusok nyomán véres lokális háborúba fulladt... Félelmetes s szellemiség elsorvadása, az érzelmi szótár elszegényedése. Olyan világban élünk, ahol nincs nagy elbeszélés, és nincsenek nagy eszmék sem...˝ - vallja Heller Ágnes az ezredvég közeledtén.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!