TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Az intencionalitás filozófiája

: Az intencionalitás filozófiája

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Osiris Kiadó

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Horror Metaphysicae

Terjedelem:

307 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633793459

tartalom:

"Képzeljünk el egy olyan világot, amelyben a természetes kiválasztás "rejtett kezét" tényleges kezek egészítik ki, egy olyan világot, amelyben a természetes kiválasztást mérhetetlenül hosszú korszakokon át a mi világunk állattenyésztőihez és növénynemesítőihez hasonló, szöszmötölő, előrelátó, ésszerűséget képviselő organizmustervezők mozdítják és segítik elő, akik azonban nem korlátozzák magukat emberi használatra szánt, "háziasított" szervezetekre. Ezek a biomérnökök reprezentálnák szerkezeteik értelmét, és e reprezentációknak megfelelően járnának el, éppúgy, mint az autótervezők. Fel tudnák-e a biológusok fedezni kezük munkáját abban a világban? El lehetne-e választani termékeiket egy kivitelező nélküli, reprezentáció nélküli, tisztán darwini, az összes célt szabadon lebegtető szelekció termékeitől? Bizonyos esetekben természetesen igen (ti. akkor, ha egyes organizmusokat használati utasítással látnának el), de ha a mérnökök úgy döntenének, hogy elleplezik beavatkozásukat, amennyire csak tudják, akkor nem."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!