TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Az ítélőerő kritikája

: Az ítélőerő kritikája

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Ictus Kiadó

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

445 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638580208

tartalom:

"Kant rendszere A tiszta ész-, A gyakorlati ész- és Az ítéleterő kritikájából áll. Ez utóbbi különleges helyet foglal el, mert összekötő kapocs a tiszta és a gyakorlati ész kritikája között. Míg az előbbiek lényegében Kant logikáját és etikáját tartalmazzák, ez utóbbi esztétikáját és természet filozófiáját adja meg. A mű maga két részből áll, az esztétikai és a teológiai ítéleterő kritikájából. Ezek tovább oszlanak analitikára és dialektikára. Kant megkülönbözteti a logikai és etikai ítéletektől az esztétikaiakat és kimutatja ennek sajátosságait. Azután a szép, a fennséges és az ezekkel rokon fogalmak részletes és mélyreható elemzését nyújtja. Itt tárgyalja többek között a művészi zsenialitást és a szépművészetek felosztását is. A második fő részben a célszerűség fogalmát és különböző fajtáit elemzi, és kimutatja, hogy az élő természeti anyag formáinak objektív célszerűség a jellemzője. Megkísérli elhelyezni a teológiát a kritikai filozófia szerinti rendszerben. A dialektikai részekben az esztétikai és a teológiai ítéleteket és ezek antinómiáit vizsgálja meg."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!