TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Az okság. Az oksági elv helye a modern tudományban

: Az okság. Az oksági elv helye a modern tudományban

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

433 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A szerző a Buenos Aires-i egyetem professzora, elméleti fizikus és filozófus, a kauzalitás elvéről és a kvantummechanika filozófiai értékeléséről folyó nemzetközi vita egyik elismert résztvevője. - E könyv lapjain az okság problémáját tárgyalja, óriási tudományos tényanyagot elemez, s e kérdésben is közel kerül a dialektikus materializmus álláspontjához. Elsősorban a fizika, a kibernetika, kisebb mértékben a biológia, antropológia és a történettudomány köréből merített példákkal bizonyítja, hogy az oksági összefüggés nem az emberi gondolkodás terméke, hanem az objektív valóság tárgyai közötti kapcsolat egyik fajtája. Ugyanakkor azt is bemutatja, hogy az oksági összefüggés nem az egyedül uralkodó objektív determinációs viszony, vázolja a kapcsolatok egyéb típusait s ezek bonyolult kölcsönviszonyát az oksággal."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!