TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Bevezetés a vallásfilozófiába

: Bevezetés a vallásfilozófiába

Fordító:

Kiadás:

h. n., 1999

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Művelődéstörténet Vallás vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

305 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630941163

tartalom:

"Mi a filozófia szerepe a vallásos hittel kapcsolatban? Védhető-e az istenhit a józan ésszel vagy az észérvekkel szemben? Logikailag lehetséges-e Isten létezése? Hogyan beszélhetünk Istenről? Mi a természeti és mi az erkölcsi rossz? Isten létezése miként egyeztethető össze mindazzal a fájdalommal, szenvedéssel és erkölcsi romlottsággal, amellyel életünk során találkozunk? Mely érvek szólnak Isten léte mellett? Ésszerű dolog-e a tapasztalat alapján hinni Istenben? Van-e kapcsolat az erkölcs és a vallás között? Mire gondolunk, amikor csodákról beszélünk? Mit bizonyítanak a csodák? Mi szól a halál utáni élet hite mellett? Kívánatos-e a halál utáni élet? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkozik könyvében Brian Davies dominikánus szerzetes, a filozófia és teológia tanára az Oxfordi Egyetemen. A vallás alapkérdéseit kritikailag vizsgálva a nagy elődök - Canterburyi Anzelm, Aquinói Tamás, Descartes, Leibniz, Hume, Kant, Karl Barth és Wittgenstein - nyomán halad, de bemutatja az újabban felvetődött ellenérveket is. Könyve nemcsak elgondolkoztató olvasmány, hanem rendkívül értékes útmutató a kortárs vallásfilozófia irányzataihoz."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!