TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Claude-Henri de Saint-Simon. A XIX. század politikai gondolkodásának történetéből

: Claude-Henri de Saint-Simon. A XIX. század politikai gondolkodásának történetéből

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Filozófia Politika Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

457 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

96330509539

tartalom:

Saint-Simon szerette az embereket, és nem tartozott azok közé, akik — mint pl. éppen egyik tanítványa, Comte jobban szerették az emberiséget, mint az embert, és az emberiségnél is fontosabbnak tartották rendszerüket. Saint-Simon ember volt erényeivel és hibáival együtt, magán hordozva egy olyan történeti melyektől akkor csak a gyávák és alkalmazkodók maradhattak mentesek.
Rendületlenül hitt abban, hogy a történelemhez csatlakozott azzal, hogy felismerte átalakulás követelményét, sőt, elsőként mutatott rá a polgári társadalom jelentkező ellentmondásaira és azok megoldásának lehetőségeire. Gyakran idézték szavait: „A jövőben élek.”
Valóban, mindig a jövő káprázatában élt, és ezzel kapcsolatos időszemlélete is, mely szerint nem az a sorrend, hogy múlt, jelen és jövő, hanem múlt, jövő és jelen. A jelen csak átmenet a rekonstruálható múlt és a megkonstruálandó jövő között, a jelen a múlt és a jövő metszőpontja, ahonnan fel lehet és fel kell ismerni az emberről szóló tudomány, az ún. physique sociale, azaz a társadalmi fizika, vagyis — mai szóhasználattal — a szociológia segítségével a fejlődés tendenciáját, amely azon kommunális rendszer felé mutat, melyben az elnyomás és kizsákmányolás megszűnik, s amelyben az embernek az ember feletti uralma helyébe a dolgok feletti uralma lép.
 

Állapot:

közepes

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!