TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Dalalat Alhairin. Majmuni útmutatójának ismertetése

: Dalalat Alhairin. Majmuni útmutatójának ismertetése

Kiadás:

Budapest, 1928

Kiadó:

Pesti Izraelita Hitközség

Kategóriák:

Filozófia Judaika Vallás vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

188 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Ha a zsidóságnak XII. és XIII. századbeli történetét tanulmányozzuk, a szellemi élet fejlődésének és virágzásának azt a ragyogó korszakát, mely az úgynevezett spanyol korszaknak egy kimagasló részlete, de mely nem korlátozódik a spanyol félszigetre, hanem kisugárzásai kiterjeszkednek a Provencetól Olaszország északi részéig, épp úgy, mint Portugáliából a messze keletig - és áthatolva oda, ahonnan az arab kultúra Európába eljutott, végig vonulunk Afrika északi partvidékén Egyiptomig, mindig Majmonides óriási alakja tűnik szemünk elé, a zsidó hittudomány bármely oldaláról induljunk el tanulmányutunkra. A talmudtudomány, a decizíó, az exegesis, a vallásbölcselet vagy akár a kor világi tudományának és kultúrájának, a zsidóság külső sorsának vagy belső szellemi áramlatainak története képezze bár kutatásunk tárgyát minden kiinduló pontnál és minden útfordulónál szemünkbe tűnik Majmuni óriás alakja, mint egy valamely hegyvidék fölött uralgó, kiemelkedő hegyóriás. Mose ben Majmon olyan időben, mikor a zsidóságnak semmiféle központja nem volt, egyéniségével, szellemi nagyságával és erejével, rengeteg tudásával központja volt az egész világon elszórt zsidóságnak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!