TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Diderot világa

: Diderot világa

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Irodalomtörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Írók Világa

Terjedelem:

360 p., ill.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Egyetlen nap száz különböző arcom volt... Derűs voltam, szomorú, álmodozó, gyöngéd, heves, szenvedélyes, lelkesülő..." - írja a vidéki iskolás fiúról, a Jezsuita Kollégium kiváló növendékéről, a párizsi színházak rajongójáról, a csinos szőke fiatalemberről - vagyis fiatalkori magáról Dennis Diderot, a fény századénak, az európai szellemnek egyik legnagyobb alakja, akit leginkább világhíres Enciklopédiájáról és sikamlós és mindenképpen merész Fecsegő csecsebecsék és Az apáca című regényéről ismerünk, pedig hatalmas életműve volt. Dániel Anna a roppant anyag nagy részét áttekintve, a legújabb kutatások eredményét is felhasználva rajzolja fel Diderot pályaképét, érdekesen beszél a különc regényíró-drámaíró-tudós bonyoldalmas magánéletéről, viharos házasságáról és nyugalmas szerelmeiről, a 18. századi Franciaország szellemi életéről, Rousseau-val való szélsőséges kapcsolatáról, Nagy Katalinnal folytatott társalgásairól és persze műveiről, gondolkodásának vezéreszméiről, még a művek olykor kalandos kiadástörténetéről is.˝

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!