TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Disjecti membra avagy fragmentális kísérlet az áttekinthetetlen áttekintésére

: Disjecti membra avagy fragmentális kísérlet az áttekinthetetlen áttekintésére

Kiadás:

Veszprém, 2003

Kiadó:

Veszprémi Humán Tudományokért Alapítvány

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

238 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632069609

tartalom:

˝E könyv egyfajta placet expreriri-ből született. Nem valamiről szól, hanem egyszerűen szólni kíván. Esetleges szubjektív hangvétele nem óhajt álszerénységbe burkolódzni. A sibi scribere ésszerűsége ellenére a szerző nem tette félre hagyatékírásnak csupán azért, hogy sorai fölöslegesen felértékelődjenek. Mert a szerző kíváncsi, hogy mit érnek e sorok így és most. Ám azzal is beéri, ha könyve némán hallgat egy polcon, vagy ha az olvasó úgy véli, "vannak benne érdekes gondolatok". Néhány sorával azonban talán a fáradt mai olvasó is megbirkózik. Elég az is, ha továbbgondolásra vagy utánolvasásra serkent. Nem okvetlenül filozófusoknak szól, inkább, ha úgy tetszik, "filozofálóknak" (a lábjegyzetek is többnyire nekik szólnak). E könyv egy reflektáló tudat minden határidős és intézményes kényszer nélkül írott soraiból tevődik össze. Mondatain a leggyakrabban talán Nitzsche hallatszik át, akivel viszont a szerző igyekezett nem összetéveszteni magát...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!