TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Elveim kifejtése

: Elveim kifejtése

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Franciaország története Politika Egyetemes történelem Franciaország

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Politikai Gondolkodók

Terjedelem:

536 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632820746

tartalom:

"Maximilien Robespierre kétszáz év elmúltával is az egyik legtöbbet emlegetett és leginkább vitatott alakja a nagy francia forradalomnak. Kötetünkben ő maga szólal meg: válogatásunk legfontosabb megnyilatkozásait tartalmazza 1789 végétől a Konventben, kivégzése előtt két nappal, elhangzott utolsó nagy beszédéig. Kezdetben a mindenkinek teljes jogegyenlőséget, a halálbüntetés eltörlését követelő, a közvetlen demokrácia szervezeteit védelmező plebejus politikus jelenik meg, majd egyre inkább a belső és külső ellenforradalommal való könyörtelen leszámolást hirdető következetes harcos, végül előttünk áll a Megvesztegethetetlen: az Erény kérlelhetetlen bajnoka, a Legfőbb Lény alázatos hívője és szolgája, a terror ideológusa, aki semmiféle egyezkedésre nem hajlandó eszmei és politikai ellenfeleivel, s aki végül saját harcmodorának áldozata lesz. Olyannyira azonosult az általa képviselt üggyel, hogy saját bukásában annak végét látta: "A Köztársaság elveszett, a gazemberek diadalmaskodnak!" - ezek voltak utolsó szavai a Konventben."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!