TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Esszék, avagy tanácsok az okos és erkölcsös életre

: Esszék, avagy tanácsok az okos és erkölcsös életre

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

301 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Francis Bacon (1561-1626) kötete az Esszék avagy tanácsok az okos és erkölcsös életre nagyrészt barokk fejedelmeknek átnyújtott intelemcsokor. Ám az írások időszerűségét modernségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy olvasásuk közben uralkodó élményünk a meglepett ráismerés: olyan embertípusok, magatartásformák, társadalmi jelenségek tűnnek elébünk lapjaikon lépten-nyomon, amelyeket könnyű, sőt egyenesen csábító személyes ismerősök, közszereplő kortársak nevével, jelenünk tendenciáival, eseményeivel behelyettesítenünk. Nagy és világirodami jelentőségű mű ez az esszégyűjtemény, mert bár egy adott történelmi-politikai helyzet, kor belső igényeiből fakadt, írója mégis képes volt behatolni a mozgékony-tünékeny felszín alá, fenntartva az emberiség és emberség korszakokon átnyúló folyamatosságának az értékek tartósságának tudatát: a humanizmus lényegét hirdetve s testesítve meg.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!