TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Fenomenológia és hermeneutika

: Fenomenológia és hermeneutika

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

165 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630938871

tartalom:

"Ez a kötet a filozófiai, elsősorban ismeretelméleti értelemben vett fenomenológia és hermeneutika viszonyában kínál eligazítást. Teszi ezt azzal, hogy fő szövegként közreadja Paul Ricoeur Fenomenológia és hermeneutika című írását. A probléma alaposabb áttekinthetősége végett közli azt az írást is, mellyel Ricoeur behatóbban foglalkozik saját tanulmányában: Edmund Husserl Utószavát a Gondolatok egy tiszta fenomenológia és fenomenológiai filozófia kapcsán című munkájának második kiadásához. A két tanulmány egymás mellé helyezésével az olvasó maga is végiggondolhatja a fenomenológia és a hermeneutika viszonyának kérdését e két kiemelkedően fontos szöveg alapján. A probléma elemzéséhez egyéb segédanyagokat is közreadok: az előforduló, fontosabb szakkifejezések magyarázatát, Ricoeur és Husserl rövid életrajzát, valamint válogatott bibliográfiát. Végül külön tanulmányban foglalkozom a Ricoeur által felvetett kérdéssel, a fenomenológia és a hermeneutika viszonyával."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!