TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Filozófia és műfajelmélet. Költői műfajok Hegel és Lukács esztétikájában

: Filozófia és műfajelmélet. Költői műfajok Hegel és Lukács esztétikájában

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

434 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632820452

tartalom:

"Kételyek idejét éljük. Merész általánosítások lejárta után, józan általánosítások születése előtt. Elvesztettük a karcsú, de illékony légvárakat; nem találjuk a zömök, de szolid magánlakókat. Így merül fel kiélezetten a dilemma: csak az egyedi mű létezik? Csak róla lehet megbízható megállapításokat körvonalazni? Vagy a műfaj és a magasabb általánosítások is léteznek? Róluk is lehet megbízható megállapításokat körvonalazni? - írja Poszler György, a kiváló esztéta és irodalomtörténész új kötetének előszavában. A kételyek látszólag a műfajelméletre vonatkoznak, valójában sokkal többre. Hegel és Lukács György műfajelméleti gondolkodásának elemzése a rendszerű és műközeli gondolkodás konfliktusáról, vagyis az esztétika esélyéről beszél. Nem elvontan, rendszerűen, hanem konkrétan, műközelien. Csak épp nem irodalmi, hanem filozófiai művek összefüggésében. Vajon miként következnek Hegel műfajelméleti gondolatai az egész hegeli esztétika, sőt az egész hegeli filozófia teljes rendszeréből, hogyan szembesíthető mindez a műfajtörténet tényeivel?...˝

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 200 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!