TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Életrajz

: Életrajz

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Politika Egyetemes történelem Életrajz Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

610 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Engels, a nagy forradalmár és tudós élete igen mozgalmas, színes volt; műveinek, elméleti tevékenységének ismertetése pedig azonos a tudományos szocializmus ismertetésével. Ezért foglalkozott számos életrajz, tanulmány világszerte Engels életével és munkásságával. A magyar nyelven megjelent Engels-irodalom viszonylag kicsiny, bár olyan írásokkal büszkélkedhet, mint Czóbel Ernőnek eredetileg a Nagy Szovjet Enciklopédiában megjelent tanulmánya: "Engels politikai tevékenységének fő szakaszai." Részletes, népszerű Engels-életrajz eddig a magyar könyvpiacon nem volt. Éppen ezért fontos esemény, hogy a Kárpát Kiadóval közösen a Kossuth megjelenteti egy szovjet szerzői kollektíva munkáját, mert ez a közösség sokrétűen, árnyaltan mutatja be Engels életútját. A most az olvasókhoz kerülő életrajz behatóan ismerteti, hogyan lett a reakciós gyáros fiából proletár forradalmár, a világ munkásosztályának elismert vezetője és tanácsadója, hogyan alakultak ki és fejlődtek tovább eszméi, szoros együttműködésben halhatatlan barátjával, Marxszal. Engels életének története egyszersmind a munkásosztály harcainak története a tőke elleni első, még ösztönös elszigetelt megmozdulásoktól a marxista tömegpártok hatalmas politikai erővé nőtt, nemzetközi összefogásáig, a a szocialista ideológia fejlődésének története az első, zseniális vázlatoktól a dialektikusrés történelmi materializmus elveinek a tudományok legkülönbözőbb területein való konkrét alkalmazásáig. A szerzői kollektíva munkája azért is értékes, mert közelebb visz Engels gondolataihoz, műveihez, jelleméhez, gondosan megvilágítja életének és tevékenységének eddig kevésbé vizsgált oldalait."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

közepes

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!