TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Friedrich Nietzsche élete és munkássága vallomások és dokumentumok tükrében

: Friedrich Nietzsche élete és munkássága vallomások és dokumentumok tükrében

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Pesti Szalon Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

131 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637994882

tartalom:

"Ha egy filozófus jelentőségét az utókorra tett hatása alapján ítéljük meg, akkor Friedrich Nietzschének Hegel, Marx, Kierkegard mellett a helye. Azon kevés XIX. századi gondolkodó közé tartozik, akik messze megelőzték korukat és akik nélkül századunk sem olyanná vált volna, mint amilyen. Ivo Frenzel az egyik legismertebb Nietzsche-szakértő. Ez a könyve mégsem a szakemberekhez szól, nem is a kutatókhoz és a tudósokhoz. Sokkal inkább azokhoz a fiatalokhoz, akik csak most ismerkednek a német filozófus életével és életművével. A csaknem negyven fényképet tartalmazó műmelléklettel ellátott könyv életrajz és népszerűsítő műelemzés is egyben. Korrajz, amely gazdag, továbbgondolásra alkalmas képet nyújt a XIX. századi német és európai művelődésről, a korabeli zene és képzőművészet világáról. Az olvasó betekintést nyer a korabeli Bonn, Lipcse és Bayreuth világába, találkozik többek között Nietzsche Schoppenhauer értelmezésével és Richard Wagner személyén keresztül megismeri egy konfliktusokban gazdag barátság anatómiáját."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!