TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Halálon innen. Észhit-tan

: Halálon innen. Észhit-tan

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Magyar irodalom Vallás vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

263 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632827430

tartalom:

"A szerző a középiskolában intenzív vallásos nevelésben részesült. Ámbár hamarosan rádöbbent, hogy valami "nem kerek" a megtanultakban, csak hosszú vívódás után adta fel katolikus hitét, és építette ki humanista erkölcsön alapuló világnézetét. Most ezekkel a gondolatokkal hívja nehéz szellemi kalandra az olvasót, de nem akarja megingatni senki meggyőződését - legkevésbé vallásos hitét. Nem ígér mást, mint emberi, de sokszor keserves igazságokat. Természetesen nem állítja, hogy az egyedül helyesek birtokában van; sőt egyik alaptörvénye, hogy az igazságot szüntelenül keresni kell, amihez nélkülözhetetlen feltétel a gondolkodás, a kételkedés, a kérdezés és a tévedés szabadsága. Elfogadja, hogy a lehetőségek skálája végtelen, aki tehát más úton keres, nem biztos, hogy rossz úton jár. "Az a képességünk, hogy elismerjük tévedéseinket, intelligenciánk fokmérője is; a bunkónak mindig igaza van."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!