TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Hanns Eisler. Egy formálódó kor zenéje

: Hanns Eisler. Egy formálódó kor zenéje

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Filozófia Zene Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

264 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633302633

tartalom:

˝Miért volt hosszú évtizedeken át tabu a világ számos részén Eisler, egy újfajta vokális stílus megteremtője? Hihetünk-e ma is a "vigasztaló muzsika" eszméjében? Mi lenne, ha helyette elfogadnánk Eisler alkalmazott zene-koncepcióját? Azt az elvet, amely a muzsikát a színház, a film, a politikai szövegek és dalok szolgálatára alkalmazza? Ilyen és hasonló kérdéseket tesz fel magának - és az olvasónak is - Albrecht Betz, fiatal német muzsikus-filozófus. A monográfia történelmi keretbe helyezve világítja meg Eisler művében az összefüggést zene és politika között. Betz munkája szinte az egész világra kiterjedő kutatásainak eredményeképp összegyűjtött, részben kiadatlan dokumentumokra támaszkodik. Könyve így hű bemutatója a bécsi Schönberg-tanítvány, a Weimari Köztársaságban működő fiatal komponista, az Európában és Amerikában élő emigráns, és az NDK-ban hazatalált Eisler emberi és művészi útjának.˝

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!