TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Harc egy gondolat körül.  (Castellio és Calvin)

: Harc egy gondolat körül. (Castellio és Calvin)

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1938

Kiadó:

Rózsavölgyi és Társa

Kategóriák:

Filozófia Német irodalom Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

266 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

""A szúnyog az elefánt ellen" - kezdetben különösnek tetszik Sebastien Castelliónak ez a sajátkezű bejegyzése Calvin ellen írt harcos iratának bázeli példányában, és természetes volna, hogy csak megszokott humanista túlzást lássunk benne. De Castellio nem akart szavaival sem túlzó, sem gúnyolódó lenni. Evvel az éles összehasonlítással ez a bátor ember csak világosan meg akarta mutatni barátjának, Amerbachnak, mennyire és milyen tragikusan tisztában volt vele ő maga, milyen óriás ellenfélnek szólt a kihívás, midőn Calvint avval vádolta, hogy fanatikus makacskodásból megölt egy embert és vele együtt a lelkiismeretszabadságot a reformációban. Az első perctől kezdve, midőn Castellio kezébe vette tollát, mint egy lándzsát, hogy megkezdje ezt a veszedelmes harcot, tisztában volt minden tisztán szellemi küzdelemnek tehetetlenségével egy felvértezett és felfegyverzett diktatúra ellen, tehát vállalkozásának kilátástalanságával is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!