TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Határpontok. Hermeneutikai esszék

: Határpontok. Hermeneutikai esszék

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

T-Twins Kiadó Bauer B. Filep

Kategóriák:

Filozófia Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

223 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637977627

tartalom:

˝Az itt egybegyűjtött írások művészet és gondolkodás egymást átható erőtereiben születtek. Aki korszakunk művészetét és gondolkodását figyelemmel kíséri, az maga is beláthatja, hogy ezek a kultúraképző magnetizáló erőterek állandóan kimozdítják, vagy inkább eltörlik az értelmezés már rögzített és biztosnak hitt tájékozódási pontjait. Korszakunk művészete és gondolkodása határ-sértő. A határsértés pontjain keresztüljutva olyan tapasztalatra teszünk szert, amely csak nehezen vagy egyáltalán nem közvetíthető a már ismertek körével. Az ismeretlen terep körültekintő és nem elsietett lépéseket igényel. A határsértő ember szorongó és egyben szabad, szabad hogy újra körvonalazza világát, hogy kijelölje a kört, amelyben értelmesen tájékozódik. A meghúzott határvonal a már valóságos és majd csak lehetséges, a telített és így már tovább nem tartható kettős jelölése alatt áll. A határ-pont egyben egy olyan idő-pillanatot képez, amelytől fogva paradox módon éppen hogy van idő, mivel egy pillanatra megállásra kényszerít. Legyen a határ gondolatilag vagy művészileg jelölt ismérve a tudás csekélysége az ott és akkor tudhatóval szemben.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!