TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Heller Ágnes, a fronézis filozófusa

: Heller Ágnes, a fronézis filozófusa

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Osiris Kiadó

Kategóriák:

Filozófia Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Horror Metaphysicae

Terjedelem:

298 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633791545

tartalom:

A kötet Heller Ágnes filozófiai munkásságát vizsgálja a hatvanas évek elejétől az 1977-es emigrációig. Ez az időszak a Lukács-tanítvány Heller emancipálódásának korszaka; a lukácsi marxizmus reneszánszának koncepcióját, ennek a nembeliségre kihegyezett tételét Heller megváltoztatja, s a nembeliség problematikáját annak megszemélyesíthetősége felől gondolja el. Ezt a paradigmamódosulást a korszak alapműveiben, a mindennapi élet című monográfiában, az ehhez kapcsolódó tanulmányokban, A reneszánsz ember című könyvben és Az ösztönök - Az érzelmek elmélete című kötetben követi nyomon a szerző. Hermeneutikai módszert alkalmaz, elsősorban abból a célból, hogy a helleri művek maradandó, értékálló gondolatait kimutassa. A mindennapiság helleri fenomenológiája, a reneszánsz filozófiai antropológiája és kulturális hermeneutikája, az ösztönök és az érzelmek mint az antropológia tudástartománya, valamint a filozófiai antropológia dekonstrukciója azok a gongolati csomópontok, amelyek köré az elemzés rendeződik. A helleri filozófia diszciplináris, architektonikai és retorikai sajátosságainak vizsgálata egészíti ki az elemzés előbbi szempontjait.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!