TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Herbert Marcuse és a harmadik erő filozófiája

: Herbert Marcuse és a harmadik erő filozófiája

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

212 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630902214

tartalom:

"József Borgosz könyve, ez a széles olvasóközönségnek szánt, de minden bizonnyal a szakértők számára is érdekes, színvonalas ismeretterjesztő munka, áttekintést ad Marcuse gondolkodói pályafutásáról, főbb műveiről. Nyomon követi útját a szociáldemokrácia álláspontjától a frankfurti iskola "kritikai elméletéhez", elemzi Hegelről írt nagy munkáját - melyben legközelebb került a marxizmus álláspontjához -, majd a világháború utáni áttérését a marxizmus "nyílt és éles kritikájára". Külön fejezetet szentel a freudizmushoz és a mai Freud-követőkhöz való viszonyának, s ez után tér rá a modern kapitalizmus marcusei kritikájára - főként "Az egydimenziós ember" alapján -, az "etiko-erotikus" forradalom elméletére, Marcusénak a forradalom elehetőségeiről és útjairól, az "új baloldalról" alkotott nézeteinek kritikai elemzésére."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!