TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Hétköznapok és filozófiák

: Hétköznapok és filozófiák

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

284 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630918102

tartalom:

"Van-e a terrorizmusnak elméleti háttere, és hogyan kerestek hozzá elméleti bűnbakot? Hogyan ítéli meg Jürgen Habermas a hetvenes évek terrorizmusának nyugatnémet környezetét, s merre tart saját elméleti-szociológiai munkássága? Milyen a hetvenes évek nyugatnémet "környezete", mit teljesít a szociáldemokrata válságkormány? Hogyan és miért lépett be a nyugat-európai hétköznapokba a nosztalgiahullám? Milyen programmal jelentkeztek a "zöldek" elnevezésű környezetvédelmi mozgalmak? Ilyen, s más kérdésekre - egy "dezertáló évtized" köznapi újdonságaira - keresnek választ az alábbi útibeszámolók, tudósítások, elemzéskísérletek. A "hétköznapokat a "filozófiák" követik. A szerző megpróbál megrajzolni néhányat azon filozófusok portréi közül, kiknek teóriái és helyzetmagyarázatai részben előkészítették, részben fogalmi önkifejezéshez juttatták a hatvanas évek végének "újbaloldali" proteszt-időszakát; mígnem a hetvenes évek ezt a hagyományt, politikai radikalizmusával együtt, nyugalomba kívánják küldeni. A kritikai intenciójú elméletek és politikai filozófiák szélcsendje alighanem időleges tünet, ám -mint az írások jelzik - az ideológiák helyére lépő lojalitásbiztosítás, avagy az azonosulási válsággá egyszerűsödő elidegenedés-problematika a tőkés hétköznapok és szellemi felépítmény nem lebecsülendő, s hosszú távúnak ígérkező változásairól tanúskodik."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!