TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Ibn Szína. Avicenna 980-1037

: Ibn Szína. Avicenna 980-1037

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Medicina Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Művelődéstörténet Orvostudomány Életrajz Közel-Kelet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

171 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632409795

tartalom:

˝Ibn Szína nemcsak meglepően sokrétű, hanem méreteiben is impozáns örökséget hagyott az utókorra. Korának egyik legnagyobb orvosa és gondolkodója volt, már életében kivívta kortársainak elismerését. Filozófiai és természettudományi alkotásait szerte ismerték a keleti országokban és Nyugat-Európában. Népszerűségüket az sem csorbította, hogy filozófiai főművét: A gyógyulás könyvét eretnek írásnak nyilvánították, és 1160-ban Bagdadban máglyán elégették. Nevét orvostudományi főműve, a Kánon tette halhatatlanná, számos európai nyelvre lefordították. Ibn Szína tevékenysége mély nyomot hagyott a filozófiában és az orvostudományban, a csillagászatban és a fizikában, a kémiában és az állattanban, a geológiaában és a földrajztudományban, a nyelvtudományban és a matematikában, a költészetben és a zenében is. Ma is meglep bennünket sokrétű tudása, alkotó aktivitása.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!