TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Idegen szavak a filozófiában. Az arkhétól a zoón politikonig

: Idegen szavak a filozófiában. Az arkhétól a zoón politikonig

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Lexikon Szótár

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

226 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630933101

tartalom:

˝Jóllehet a magyar szakmai szótárak irodalma elég nagy múltra tekint vissza, 1945 óta a filozófiában előforduló tradicionális és újabb szóanyag első rendszerezése, már ami az idegen szavakat illeti, hosszú időn át hiába váratott magára. Ezt a feladatot ugyanis sem az immár több kiadásban is megjelent filozófiai kislexikonok, sem pedig az idegen szavak szótárai nem vállalhatták és nem oldhatták meg. Jelen - kb. 1200 szócikket - felölelő szógyűjtemény létrejöttét mindenekelőtt a különféle szinteken folyó filozófiaoktatás igényei tették sürgető követelménnyé. Míg ugyanis a természettudományos szóanyagnál elsősorban a XX. századi eredményeket kellett mint újat összegyűjteni, addig a filozófia terén legalább ilyen fontos volt a hagyományos, főleg a latin és görög eredetű szóanyag kiadása, mivel mai diákifjúságunknál alig feltételezhetünk egy minimális latin vagy görög nyelvismeretet.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!