TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Írástudók alkonya. A frankfurti értelmiség a húszas években

: Írástudók alkonya. A frankfurti értelmiség a húszas években

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Filozófia Német irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Hermész könyvek

Terjedelem:

141 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630566877

tartalom:

"Fölöttébb tanulságos - bosszantó s egyben persze szórakoztató - ráébredni arra, hogy voltaképpen nem is ismerjük azt, amit pedig meglehetősen jól ismerünk. Holott a húszas évek Frankfurtját - a századunknak sok szempontból arcélt adó, ragyogó személyiségek nevét csak találomra elősorolva: M. Buber, Fr. Rosenzweig, M. Horkheimer, H. Marcuse, Th. Wiesengrund-Adorno, E. Fromm, W. Benjamin, K. Mannheim, L. Frobenius, P. Hindemith, S. Freud stb. - mindenképpen ismernünk kellene. S éppen ez a nemtudás az, ami felhívja a figyelmet e mű erényeire, s egyben rávilágít a már a részletek részleteibe vesző hatástörténeti vizsgálódások nagyon is valós határaira. A könyv lapjain megelevenedik előttünk az akkori város tarka és izgalmas szellemi élete. Megtudjuk, hogyan jött létre és miképpen működött a "Frankfurti Iskola", az Afrika Archívum, a Szabad Zsidó Tanház, a Frankfurter Zeitung, a Délnyugatnémet Rádió, amiként azt is, hogy miért alapították és kiknek adták első alkalmakkor a Goethe-díjat. Végül pedig lépésről lépésre nyomon követhetjük a Társadalomkutatási Intézet nácik általi felszámolásának híres-hírhedt történetét."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!