TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Kant teleológiája

: Kant teleológiája

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

337 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630519224

tartalom:

A könyv Immanuel Kant életművét Az ítélőerő kritikája című művének megvilágításában elemzi. Megmutatja, hogy ez az utolsó Kritika mintegy kulcsát adja a kanti gondolatvilágának. Újszerűen úgy ábrázolja Kantot, mint a leglényegesebb dialektikus kérdésfeltevések elindítóját. Szemben az eddigi filozófiatörténeti megállapításokkal, Kant filozófiáját nem egy fejlődés betetőzésének, hanem egy fejlődés kezdetének tekinti. Rámutat a teleológia egészen speciális helyére a kanti filozófiában, és megmagyarázza azt az eddig még el nem fedett, az antropológiai érdeklődésből fakadó összefüggést, amely Kant utolsó Kritikájának esztétikai és biológiai részét kapcsolja össze. Ennek kapcsán úgy ábrázolja Kantot, mint Darwin előfutárát és olyan kategóriák problematikáját fejti ki, mint a véletlen, a teleológia különböző fajtái stb. A könyv kísérletet tesz arra is, hogy néhány, a mai filozófiában is vitatott kategóriának új meghatározást adjon, elemezve azt, hogy ezek a kategóriák milyen szerepet játszottak Kant filozófiájában. A könyv részben a filozófiájában. A könyv részben a filozófiatörténet iránt érdeklődők, az esztétikai és biológiai kérdések történeti problematikájával foglalkozók, valamint az ideológiatörténettel kapcsolatos kutatásokat folytató olvasók számára problémafelvető olvasmány.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!