TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Keresztények és zsidók. A zsidókhoz való viszony teológiai újraértelmezése

Keresztények és zsidók. A zsidókhoz való viszony teológiai újraértelmezése

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Magyar Keresztény-Zsidó Tanács

Kategóriák:

Filozófia Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Keresztény-Zsidó Párbeszéd Könyvtára

Terjedelem:

63 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638020032

tartalom:

"Kétségtelen, hogy a zsidósággal folytatott teológiai párbeszéd az utóbbi években fontos lépéssel jutott előbbre. Most már valóban eljött az idő, hogy ebből az egyházi munka minden területén levonjuk a szükséges következtetéseket. A tanulmány vége felvázolja, hogyan öltenek formát a gyakorlatban a zsidósággal folytatott párbeszédből nyert újabb felismerések. Jelen tanulmány nem állítja magáról, hogy minden lényeges kérdést a teljesség igényével feltárt, vagy meg is oldott volna. Csupán egy lépéssel haladt előre a kijelölt úton. A keresztény teológia annál szabadabban és hálásabban kezelheti zsidó örökségét, minél inkább biztos a maga keresztény önazonosságában. Örül ennek az örökségnek, és nincs szüksége zsidóellenes hangokra. A Németországi Protestáns Egyházak Tanácsa abban a reményben nyújtja át ezt az új tanulmányt gyülekezeteinek és minden érdeklődő olvasónak, hogy ezáltal a keresztények és zsidók közt megindult párbeszéd újabb impulzusokat nyer és teológiailag elmélyül."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!