TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Kölcsönhatás és meghatározottság. Kísérlet egy korszerű természetfilozófiai determinációelmélet kidolgozására

: Kölcsönhatás és meghatározottság. Kísérlet egy korszerű természetfilozófiai determinációelmélet kidolgozására

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Filozófia Fizika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

205 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630514737

tartalom:

˝A determináció mindig alapvető kérdése volt a természetfilozófiának. A kvantummechanika létrejöttével viszont nyilvánvalóvá vált, hogy a klasszikus fizikában kialakult és ott többé-kevésbé jól funkcionáló Laplace-i determinációfelfogós nem alkalmazható a mikrofizikai jelenségekre. Szükségessé vált tehát új természetfilozófiai determinációelmélet megteremtése. Ez a könyv kísérlet egy korszerű, fizikai megalapozottságú természetfilozófiai determinációelmélet kidolgozására. Koncepciójának kialakításánál a szerző az esemény és a kölcsönhatás fogalmából indul ki. Kimutatja, hogy az oksági összefüggés is kölcsönhatás; adott kölcsönhatás, amely - az egymásra ható dolgok, események eltérő tulajdonságai, illetve eltérő kölcsönhatási struktúrája miatt - más eredményre vezet az egyik, illetve a másik oldalon (kauzális aszimmetria). A műben kidolgozott koncepció egyik legfontosabb konklúziója, hogy a korszerű és következetesen materialista determinációelmélet szükségképpen követeli meg az egyértelmű predeterminációról való lemondást.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!