TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Martin Heidegger. Egy XX. századi gondolkodó életútja

: Martin Heidegger. Egy XX. századi gondolkodó életútja

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Göncöl Kiadó

Kategóriák:

Filozófia Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

387 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637875514

tartalom:

"Martin Heidegger (1889-1976) a huszadik század egyik legjelentősebb és legnagyobb hatású polgári gondolkodója. Fehér M. István monográfiája, elsőként a magyar filozófiai irodalomban, teljes áttekintést nyújt Heidegger életéről és művéről. Az ifjúkori évek útkeresése, az újkantianizmussal és különösen a husserli fenomenológiával való megismerkedés korszakát a Sein und Zeit (1927) zárja le. A szerző mélyen és alaposan, ám mégis közérthetően elemzi Heidegger ezen korai főművét, rámutatva ugyanakkor arra, hogy a filozófus elméleti pályája innen még igen messzire vezetett. A könyv részletes ismertetéssel szolgál a harmincas-negyvenes évek átmeneti periódusáról, Heidegger politikai föllépéséről és visszavonulásáról, majd a későbbi Heidegger gondolkodásáról. Fehér M. István szakít az "egzisztencialista" Heidegger leegyszerűsítő kliséjével, s világosan kifejti, hogy mit jelent a heideggeri filozófia megalapozó lételméleteként, fundamentál-ontológiaként való fölfogása. Az itt kirajzolódó új Heidegger-kép értékes és régóta várt hozzájárulás filozófiai tudományosságunkhoz."

leírás:

A könyv borítója foltos.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!