TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Mondattani szerkezetek. Nyelv és elme

: Mondattani szerkezetek. Nyelv és elme

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Osiris Kiadó

Kategóriák:

Filozófia Nyelvészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Osiris Könyvtár

Terjedelem:

275 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633794625

tartalom:

"Noam Chomsky, a Massachussets Institute of Technology (M. I. T.) nyelvészet-és filozófiaprofesszora kétségkívül korunk szellemi körképének és humán tudományainak egyik legjelentősebb formálója. Négy évtizede áll újra és újra szellemi érdeklődés előterében, miközben mind a saját szakmájában, mind a tágabb közönségben újra és újra, leírják, a passé részévé, meghaladott felfogássá próbálják tenni. Ez nem túlzás. Már1980-ban, s már nálunk is, rendeztek egy konferenciát a Chomsky utáni nyelvészet témában. Chomsky írásmódjával s egész szellemi hozzáállásával is biztosítja maga számára, hogy újra és újra ne csak újító legyen, hanem a szellem örök szabadságharcát folytató intellektuális hős is, aki megteremti maga számára nemcsak a hívők odaadó táborát, hanem a többséggel szembeni kisebbségi helyzet auráját is. Nemcsak saját forradalmát (forradalmait?) indítja el, hanem megteremti maga szá mára az ellenforradalmakat, hogy azután azok látszólagos felülkerekedését követően újradefiniálja forradalmát. Kötetünk Chomskyt mint a nyelvészt-és mint a modern megismerés-tudományok egyik úttörőjét mutatja be, klasszikus írásai alapján."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!