TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Mozart Don Juanja

: Mozart Don Juanja

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Filozófia Zene

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Kis gondolkodók

Terjedelem:

182 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Kierkegaard Don Juan elemzése a "Vagy-vagy" című, első jelentős művének egyik megragadóan szép tanulmánya, amelyben Mozart operájának hőse az érzéki zsenialitás megtestesítőjeként jelenik meg előttünk. A modern egzisztencializmus előfutárának tartott nagy dán filozófus úgy mutatja be Don Juant, hogy lélektanilag, esztétikailag - sőt társadalmilag, történetileg is - mélyrehatóan elemzi, értelmezi az operát, s közben más Mozart-operák (főleg a Figaro házassága és a Varázsfuvola) alakjairól is beszél. Ebben a részben különösen izgalmas remeklés Cherubin és Papageno alakjának jellemzése. A Don Juan tanulmányhoz még egy utólag írt kis esszé csatlakozik Donna Elviráról. Kierkegaard nem csupán dialektikus képességeit csillogtatja ebben a művében, hanem költőiségével is elbűvöl: elmélkedéseiben ott érezzük legszemélyesebb szerelmi élményének, Regina Olssennek alakját is, a bölcseletben a legegyénibb, fájóan eleven emléket."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!