TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Munka, technika, kultúra

: Munka, technika, kultúra

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Filozófia Gazdaságtörténet Szociológia Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Elvek és utak

Terjedelem:

610 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A kétezredik év küszöbén járunk, és a kort, amelyben élünk, a tudományos-technikai forradalom korának nevezzük. A világ változásai szétrobbantják megszokott fogalmaink régi tartalmát: szemléletünk mértékét is az új világhoz kell igazítanunk! Fukász György, a filozófiai tudományok doktora e kötet tanulmányaiban, írásaiban a tudományos-technikai forradalom változó hatását összegezi. Elemzi a technika, munka, kultúra fogalmának új tartalmát a tőkés világban és a szocialista társadalomban. Analitikus érdeklődése a művészetre is kiterjed, különösen behatóan vizsgálja a filmalkotás és technika összefüggéseit. Rávilágít a fogyasztói társadalom, a konzum-kultúra, a marxizálás és a konvergencia-elmélet látszat-lényeg dialektikájára, belső apologetikájára. Jelentős figyelmet érdemel a kötetet záró "Lenin öröksége és az ideológiai harc problémái" című tanulmány."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!