TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Nietzsche romantikus korszaka

: Nietzsche romantikus korszaka

Kiadás:

Budapest, 1907

Kiadó:

Grill Károly Könyvkiadóvállalata

Kategóriák:

Filozófia Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

264 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

„Ezt a munkát Jászi Oszkár, annyi nemes mozgalom szikraindítója és tüzének táplálója kezdeményezte. Ő hívott meg a feladatra [...]
De kell-e nekünk egyáltalában Nietzsche? Irodalmunk kínai nagy falának egyik főkapuőre szomorú bátorsággal már eldöntötte a kérdést: Isten óvjon tőle, - mondá – minek terszesszük Nietzsche szellemét, mikor társadalmunkban már úgyis annyi a Nietzsche irányáa való veszedelmes hajlandóság!
- Uram Isten, mi értelme lehet e mély kijelentésnek, - töprengtem. Milyennek ismerheti a nietzscheizmust, s minőnek a magyar társadalmat? Dacosan elhatároztam, hogy ítéletét megfellebbezem a magyar közönséghez. Azaz a magyar közönség ama kicsiny, de egyre szaporodó részéhez, a mely szereti a verőfényt, az acélosító friss levegőt, a sas szárnyalását és látóhatárát, a szabad, bátor hangot...” Részletek a szerző előszavából.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!