TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Önéletrajz 1872-1914

: Önéletrajz 1872-1914

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Matematika Egyetemes történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

400 p., 4 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Páratlanul gazdag és hosszú élet Bertrand Russellé, aki az idén hunyt el 98 éves korában, és több mint hetven évig egyik legjelentősebb tudósa volt a modern világnak. Ismerjük nagy hatású matematikai, filozófiai, történelmi munkásságát, most megismerkedünk az emberrel is, aki szellemi, erkölcsi és érzelmi vívódásokon keresztül e műveket létrehozta. Russell kíméletlen őszinteséggel ír e vívódásokról és gyarlóságairól, hangja néha a Rousseau-éra, a Tolsztojéra vagy Dosztojevszkijére emlékeztet. De végső soron kiküzdötte amit akart: a liberális angol arisztokrácia jellegzetes képviselőjeként független világnézetet épített fel magának, hogy szabadon dönthessen a vallás és az ismeretelmélet elvont s a háború és béke nagyon is konkrét kérdéseiben. Azonkívül, hogy mély emberi dokumentum, könyve élvezetes olvasmány is, mert Bertrand Russell jó angol humorral és kitűnő ábrázolókészséggel mutatja be a kort, amelyben élt, s az embereket, akikkel érintkezésbe került: az olyan politikusokat, mint Webbék, az olyan tudósokat, mint Trevelyan, az olyan írókat, mint Joseph Conrad - és az asszonyokat is, akik érzelmi drámáinak főszereplői voltak.˝

leírás:

Előző tulajdonos kézjegyével. Néhány helyen aláhúzva.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!