TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Pavlov és Freud

: Pavlov és Freud

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

535 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"H. K. Wells, amerikai filozófus, akinek Whiteheadról és a pragmatizmusról írt könyvei sikert arattak, ebben a művében az emberi lélek tanulmányozásának két fő irányzatát ismerteti. A könyv első része Pavlov életét és munkásságát elemzi. Megvilágítja a nagy orosz tudós állatkísérleteinek jelentőségét az emberi pszichikum tanulmányozása szempontjából. Kimutatja, hogy az első és második jelzőrendszer felfedezése, miként Pavlov egész munkássága, lehetővé teszi a materialista lélektan felépítését. A szerző a pavlovi módszer tárgyalásával kapcsolatban ismerteti a pavlovi lélektan gyógyászati jelentőségét, valamint a szovjet lélektan és pszichiátria sikereit. A könyv második része az ellenpólussal - Freuddal és a freudizmussal - foglalkozik. Megismerteti az olvasót Sigmund Freud életútjával és a pszichoanalízis főbb elméleti tételeivel, kiinduló feltevéseivel, valamint az analitikus terápia főbb vonásaival. Az alapos, nagy szakismeretre épülő tanulmány elsősorban filozófiai elemzést nyújt, de a szakpszichológusok és a lélektan iránt érdeklődők is haszonnal forgathatják."

leírás:

Védőborító nélkül.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!