TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Szabadság és identitás

: Szabadság és identitás

Kiadás:

Budapest, 2009

Kiadó:

JEL Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Értelmes Élet

Terjedelem:

108 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9789639670631

tartalom:

"Hogy lehet az, hogy az a posztmodern kor, amelyik az individuális testi és a lelki egészséget tekinti elvileg az egyetlen elérendő célnak, nem tud mit kezdeni a tömegesen elterjedőben levő önsorsrontó szenvedélybetegségekkel? Sőt, a legkülönfélébb szenvedélybetegségek tűnnek fel, mint például az internet-függőség, a játékfüggőség vagy a szexfüggőség újabb formái. Úgy tűnik, hogy a szenvedélybetegségek megközelítésmódja a helytelen. Nem elég csupán a testnek vagy a pszichének okozott kárra rámutatni, mert a károk éppen a kóros testi vagy az alacsonyabb rendű pszichés örömök élvezetének kizárólagos keresésében érik a szenvedélybetegeket. A probléma nemcsak kognitív, hanem egyszerre érinti a helyes élet erkölcsi-lelki és kognitív-tudati szféráit. A gondot éppen az okozza, hogy korunkban a boldogságot az élvezetek fokozásával illetve a fájdalmak elkerülésével azonosítják. Tény, hogy az ember sokféle módon válhat szenvedélybeteggé, hiszen annak több oka lehet, azonban nem indulhat el a gyógyulás felé, ha nem a lelkiismeret, a szellemi dimenzió érzékszerve által felismert saját életértelem világítja meg a lelki egészség útját. "(Frivaldszkyné Jung Csilla)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!