TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Társadalmi evoluczió

: Társadalmi evoluczió

Kiadás:

Budapest, 1905

Kiadó:

Magyar Tudományos Akadémia

Kategóriák:

Filozófia Egyetemes történelem Szociológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

MTA könyvtár

Terjedelem:

387 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az emberi gondolkozás történetének egyik legnevezetesebb szaka az, melyen a XIX. század második felében mentünk át. Darwin A Fajok Eredete közrebocsátásával egész forradalmat indított meg, mely az evolúciós tudomány alkalmazásával folytatódva, egyre terjedt, mígnem egész nyugati művelődésünk értelmi életét átalakította. Az új tudás egymásután elevenítette fel, alakította és alkotta újjá az alsóbbrendű tudományokat. Természetes, hogy a társadalmi tudományok legkésőbb érezték meg hatását; de most már, miután e mozgalom hozzájuk is lehatott, a bennük végbemenő változás még alapvetőbbnek ígérkezik. Remélhető, hogy a történelem, a közgazdaság, a politikai tudomány s a mi nem legkevésbé fontos: magának a tudománynak viselkedése az emberiség vallásos életével és vallási tüneményeivel szemben, mélyreható változáson fog átmenni. Szóvak, az élet egész alaprajza más világításban tűnik föl előttünk; és kezdjük érteni, hogy az egyetlen fenséges egészet alkot, melynek minden részében törvény és rendszeres haladás uralkodik."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!