TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Társadalom és logikusság

: Társadalom és logikusság

Kiadás:

Kolozsvár, 2003

Kiadó:

Kriterion Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

200 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9732607408

tartalom:

"Gál László a Babes-Bolyai Tudományegyetem docense, személyében a kincses városban három emberöltő óta a logikának újra van magyar nyelvű egyetemi oktatója. Tanulmánykötete a gondolkodás elméletének egy sajátos felfogásmódját tükrözi. A szerző empirikus felmérések révén bebizonyítja, hogy a logika interdiszciplináris kapcsolatba kerül a szociológiával, a pszichológiával és a nyelvtudományokkal. Ezáltal sikerült olyan állandó logikai szerkezeteket azonosítania, amelyeket mindnyájan elsajátítunk és amelyek alapján kifejezzük magunkat. A kötet írásai arról tanúskodnak, hogy Gál László érdeklődési köre kiterjed a logika és a filozófia alkalmazására is. Emiatt felfogásában a logika a tágabb értelemben vett kultúra lényeges alkotóelemévé válik. Jelen kötetet alapvetően a kíváncsiság hatja át. A szerző a tények értékelésének alapelveit új kérdések megfogalmazásával, a megoldási módszerek eredeti kidolgozásával és az eredmények sajátos kritikai elemzésével egészíti ki. A könyvet minden, a társadalomtudomány iránt érdeklődő olvasó haszonnal forgathatja."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!