TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei

: "Tisztelt közönség, kulcsot te találj..."

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Irodalomtörténet Színház Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

297 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632823060

tartalom:

˝Amikor Brecht drámájának, A szecsuáni jóléleknek utolsó jelenetében az istenek mindent megoldatlanul hagyva visszatérnek az égbe, egy színész hozzánk fordul: ˝Tisztelt közönség, kulcsot Te találj, / Mert kell jó végnek lenni, kell, muszáj.˝ A mű ismeretlen kulcsának a közönség, a befogadó, a megértő kezére bízása tulajdonképpen minden művészetfilozófiát jellemez. [...] Ez a könyv a modern művészetfelfogás, az önállósult etika néhány nagy kérdését - hol problémáját, hol pedig nyitott kérdését - próbálja meg tisztázni. Lehet-e autonóm a művészet, milyen következményekkel jár az eredetileg különnemű művészetfogalmak egyestése, mi az, hogy stílus, mi a viszonya a tömegkultúrának a művészethez, mennyiben föltétele a tudás a művek élvezésének, mi a régi és az új művészet viszonya, egyesíthető-e a vallástörténet és a művészetelmélet? E kérdésekre legtöbbször egy-egy művészetelméleti paradigma elemzésével keresem a választ, méghozzá néhány jelentős filozófus (Benjamin, Gadamer, Heidegger, Lukács) teljesítményének méltatása és bírálata mellett elsősorban a képzőművészet nagy történészeinek és elméletíróinak munkásságáról értekezve. Ilyenformán írásom szeretne hozzájárulás lenni a művészettörténet historiográfiájához is.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!